Незабравки. Първо това ми хрумва, когато помирисвам Dylan Blue. Лежа по гръб сред ливада с незабравки, хрупам ябълка, зяпам небето и ми е леко на душата.

В интерес на истината, не знам как миришат незабравките и миришат ли изобщо, но по някакъв начин парфюмът създава синьо-зелено усещане, без да е хладен. Ябълката в началото е много осезаема, зелена, сочна и леко накиселяваща. Почти чувам онова първо „хрус“, когато зъбите ми пробиват кората и сокът се стича в устата ми. Напомня ми на дезодоранта „Зелена ябълка“, който имах в шести клас, без да е така буквална (не е буквална и като в Be Delicious на DKNY). Само колкото да внесе свежест и оптимизъм в аромата.

При цялата ми слабост към свежестта и оптимизма обаче,  те не са ми достатъчни. От една страна, любовта ми към зелената ябълка си остана в шести клас и когато днес я срещам в парфюм, ми стои някак инфантилно. От друга страна, Versace не са моята марка – повечето им парфюми имат едно и също, генерично звучене. Не че са лоши и миришат зле, не. Просто ми миришат по-скоро на дезодорант, отколкото на скъп парфюм.

Може би трябваше да започна ревюто така: лежа по гръб сред ливада с незабравки, хрупам ябълка и косата ми е току-що измита. Опитвах се да се сетя на какво ми прилича Dylan Blue и се сетих – на реклама на шампоан Timotei от 80-те. А най-вероятно – и на самия шампоан. След първоначалната плодова свежест ароматът се превръща в козметичен. Това обаче не са луксозните пудрени или червилени нотки на декоративна козметика, а приятните, незастрашаващи нотки на хигиенна козметика – един трогателен химичен пасторал, несъответстващ на помпозното шише. В пресинформацията от бранда говорят за „уникалност, сила, чувственост и елегантност“, когато описват аромата. Аз не откривам нито едно от тези неща тук и за пореден път се убеждавам, че не трябва да чета пресинформации.

Всъщност, Dylan Blue е доста харесван парфюм. И не е никак лош, наистина. Ако харесвате други парфюми на марката, Eros или Vanitas например, и този ще ви хареса. Ведър е, създава настроение и вдъхва оптимизъм по един спокоен, не прекалено приповдигнат начин. Подходящ е за детски учителки, за подарък на жена, която не е парфюмен маниак, както и за онези дни, в които се чудите с какво да се напръскате и искате просто някакъв приятно звучащ фон около себе си. В крайна сметка, да лежиш на ливада с прясно измита коса и да хрупаш ябълка си е едно  чудесно преживяване.

Година на излизане: 2017

Нос: Калис Бекер

Олфактивна група: флорално-плодов

Връхни нотки: зелена ябълка, касис, детелина, незабравка, шисо

Сърцевина: праскова, шипка, флорални нотки, роза, жасмин

База: мускус, дърво, стиракс, пачули

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *