Тъмни, мистериозни и готик парфюми – кога, ако не през янОари? Студът в сърцето на зимата позволява да се носят неща, които през останалото време на годината биха докарали обонятелен инфаркт.

С ръка на сърце признавам обаче, че при мен те са кът. Оценявам този тип аромати като произведение на изкуството, харесва ми да ги мириша понякога, но много, много рядко посягам към такива. Първо, защото трудно се съчетават с огнената ми природа – обикновено харесвам парфюми, които са повече светли, искрящи и възторжени, отколкото упойващи и фатални. Второ, към част от нотките във фаталните имам чисто физическа непоносимост и ме задушават. Трето, не ми отиват на боята. Четвърто, намирам ежедневното им носене за малко излишна и преиграна демонстративност. Но в крайна сметка всичко е въпрос на вкус – ако ви носи радост да миришете на Мортиша Адамс от сутрин до мрак, защо не?

Едно не може да им се отрече на тези парфюми – ако са добре направени, миришат на лукс, дават увереност, респектират и са незаменими за тържествени, официални, светски събития (за клубен нощен живот също). Излъчват овладяна, недостъпна сексуалност, която може да бъде използвана и като оръжие, ако се наложи. Ноар парфюмите са като червеното червило – всяка жена трябва да има (поне) един, дори никога да не го сложи. Просто така, за да знае, че го има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *