La Panthere е точно това – пантера. Голямо, хищно, добре гледано животно с лъскава козина, което се протяга измамно лениво, но очите му са нащрек, а меките му лапи – винаги готови да покажат остри нокти.

Според мъжа ми мирише „на клетката на лъва, но в добрия смисъл“. Не знам това определение има ли изобщо добър смисъл, но да – Пантерата има всички качества да се превърне в signature парфюм на жена зодия Лъв.

Ако трябва да го определя с две думи, това ще са „лукс“ и „лъст“. Ако трябва да са повече – животински секс в Кореком, когато скъпото бельо е разкъсано, но обувките с висок, остър ток остават. Дойдохме си на темата – La Panthere е от онези „корекомски“ парфюми, заради които като дете толкова често посещавах Централния на „Съборна“ (основно заради миризмата на лукс, сексът все още не ми беше на дневен ред).

Модерен плодов шипър – това е La Panthere, като „плодов“ в случая е малко условно. По никакъв начин не мирише на компот, нито на онези жизнерадостни, подходящи за тийнейджърки фрутита. Той е зрял, milf (да не кажа cougar) аромат. Не усещам ягоди, круши и каквото там още има в пирамидата, а по-скоро концентрираната, леко накиселяваща сладост на изсушени под слънцето плодове. Напът съм да залитна към представи за екзотика и ориенталски пазари, но цветята ме връщат обратно – розата и гарденията омайват и дават плът (но и плътско звучене) на композицията.

Усещането за лукс идва от базата – кожа, пачули и мъх, който е много сериозен играч и внася шипровата нотка, както и лек ретро нюанс (в добрия смисъл). La Panthere спокойно би могъл да се нареди до някое от големите парфюмни чудовища от 80-те, и все пак не го прави, а остава модерен. Усещате как подвежда, нали? Както котката си играе с мишка.

За мен La Panthere е пристрастяващ аромат със силен сексуален заряд. Не е палав, кокетен или прелъстителен. Има една стаена хищност в него, която, без да е агресивна, би накарала мъжете да се подчиняват безпрекословно. Не бих го носила в офис, прекалено е присъствен и доминантен, а вероятно и разсейващ. Това е парфюм за вечерни излизания и вечерни прибирания – силен, шлейфов и пленяващ. Обичам да усещам аромата му по възглавницата си сутрин, когато е укротен.

P. S. Във Fragrantica някой го беше описал като „парфюм за 50-годишна жена в жълт костюм, която отива на църква“. Което отново показва колко различни сме всички в ароматните си възприятия (или пък в сексуалните си фантазии).

Година на излизане: 2014

Нос: Матилд Лоран

Олфактивна група: шипрово-флорална

Връхни нотки: сушени плодове, ревен, ягода, анасон, бергамот

Сърцевина: гардения, роза, иланг-иланг, портокалов цвят, круша

База: мъх, мускус, кожа, пачули

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *