Плодов невинаги означава швепсов, компотен или момичешки. Може да бъде и точно обратното и Gucci Guilty Absolute идва да го докаже.

Най-напред искам да уточня, че това не е по-интензивна версия на Gucci Guilty, а съвсем различен парфюм, и като нотки, и като излъчване. Ако Guilty е модерен градски аромат за жена около 25, Guilty Absolute вдига възрастта поне с 15 години, а модерната градскост е заменена с мистериозна природност.

Интензивен, тъмен и шипров, Gucci Guilty Absolute се позиционира твърдо през зимата. Макар да не е прекалено сладък, нито прекалено натрапчив и тежък, красотата му засиява, когато къпините и розите му се заскрежат. Не го виждам през есента, липсва му меката златиста сладост на циганското лято. Представям си го върху майката на Снежанка, която шие до прозореца с абаносова рамка, докато навън трупа сняг (с или без капката кръв върху него).

Плодовата част е представена от къпина – зряла, сладко-кисела, синкаво-черна. Това е цялата къпина, не само плодът – може да се усети и стипчивостта на листата, и остротата на бодлите. Бодли има и в другата нотка, розата. Тя също е тъмна и наситена, но не тежи и не е нито прекалено маслена и мускалена, нито прекалено сладка и локумена.

Всички нотки са отчетливо и категорично изявени в Gucci Guilty Absolute, макар като цяло да не е супер присъствен и шлейфов. Освен къпината и розата, които споменах, кипарисът също се усеща силно и разпознаваемо и заедно с пачулито дава шипрово, почти мъжко звучене на аромата. Ветиверът и дървото и те отиват в тази посока и макар да е pour femme, според мен без никакъв проблем би могъл да се носи от мъж – достатъчно пикантен, дървесен и „мустакат“ е въпреки плодовете и розата.

От кого още би могъл да се носи? Виждам го върху жена около 40-45, мургава, къдрокоса брюнетка на мениджърска позиция, привидно строга, но с голямо сърце. Без да е от „злобните“ шипри, които са като шибване с камшик, Gucci Guilty Absolute заявява позиция и характер, внушава респект. Подходящ е за всякакви бизнес изяви, но същевременно силно природните му нотки го приземяват и му дават човешко звучене и топлота.

Макар определено да не е „мой“ по никой показател, Gucci Guilty Absolute е интересен, добре направен и балансиран парфюм за студено време. Става за офис, тъй като седи близо до кожата и не нахалства, става и за хижа в планината. Даже и за секс става.

Година на излизане: 2018

Нос: Алберто Морияс

Олфактивна група: шипрово-плодов

Връхни нотки: къпина, розов пипер, бергамот

Сърцевина: кипарис, българска роза, дърво, ветивер

База: пачули, амбър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *