Юли е най-тежкият за мен месец в годината. На теория обичам лятото, светлината, цветовете и ароматите му, но на практика едва го преживявам, въоръжена с вода, ветрило и пръскалка за цветя.

Щом термометърът мине 25 градуса, комфортът  ми изчезва, съзнанието ми се замъглява, а списъкът с парфюмни нотки, които не биха ме доубили, рязко се скъсява. Всъщност, свежда се до една-единствена – цитруси. В адските жеги единствено тях изтрайвам и само те могат да ме държат в съзнание.

През юли парфюмът за мен е по-скоро лекарство и първа помощ, отколкото нещо „за красота“. Избирам семпли, чисти и леки аромати, които да мога да пръскам често на прохладна, живителна струя. Обожавам възхитителната кисела свежест на лимона и разновидностите му, той е кралят на летните ми парфюми (макар да имам лимони, които са си съвсем зимни). Обичам и сочната горчивина на грейпфрута, която вкарва малко edgy нюанс. Портокали и мандарини също обичам, но заради сладостта им ги нося в по-хладно време (а и в спомените ми са свързани по-скоро със зимата).

Не че не ми се приисква понякога да разнообразя тримесечната цитрусова диета. Но акватици не понасям, „плажните“ ми идват твърде сладки, така че както и да въртя и да суча, в крайна сметка избирам едно и също с леки вариации. Цитрус, нещо зеленичко – мента, босилек, чай, и малко дърво за плътност – това е основният ми летен бленд. Обонянието и душата ми не могат да понесат повече. Парфюмният ми юли е less is more, а сложните композиции ще изчакат до есента.

2 thoughts on “ Код „цитрус“ ”

 1. Здравейте, благодаря за споделянето. Аз се усещам по същия начин през горещите месеци и избягвам парфюми през този сезон, понасям понякога Oyedo на diphtyque. Бихте ли споделили ваши фаворити за лятото с преобладаващ цитрус.
  Благодаря и сърдечни поздрави
  Десислава

  1. Здравейте, Десислава, през следващите дни ще пусна ревюта за някои от любимите ми.
   Поздрави!
   Дона

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *