Празникът е неутолима жажда на душата. Ароматната свещ в 7 сутринта през декември, щипката канела в кафето, всички онези излишни неща, които ни карат да се чувстваме малко повече хора и малко по-малко роботи.

Признавам, че суетнята покрай официалните празници ми идва в повече, а да съм весела по задължение – не ми се получава. Но има нещо много хубаво в очакването, в надеждата, в убедеността, че светлината ще победи мрака… все някога, но за предпочитане – още следващата година.

Как мирише надеждата? На канела, карамфил и джинджифил, на сушени плодове и бадеми, на греяно вино и портокали, на бор и смола, на пукащи в камината дърва. Е, и на сарми, разбира се, но като ще говорим за парфюми, мисля, че спокойно можем да ги прескочим и да се придържаме към другите.

Най-хубавото качество на парфюмите е, че моментално могат да ни накарат да се почувстваме празнично, дори когато не ни е. Тези, които съм включила в декемврийската селекция, не са непременно коледни, нито непременно зимни, но излъчват светлина и радост, тържество и вяра, че всичко ще е наред. Мисля, че всички имаме нужда от нещо такова, особено сега. Топли и ароматни празници ви пожелавам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *