Август е рожденият ми месец, Слънцето – рождената ми планета, т.е. звезда, така че слабостта ми и към двете е обяснима. Това е моето време за shining bright.

Преди 20 години можех да се пържа по цял ден като гущер и да попивам слънчева благодат. Уви, вече не е така – съсипаха го това слънце! Сега непоносимостта ми към жегата, задуха и ярката светлина е болезнена и с трепет броя дните до септември така, както едно време ги броях до юни. Още една причина да обичам август – най-тежкото и жежкото е зад гърба ми и благословената хладина е близо (е, тази година очевидно не). Юли ме шиба през лицето като нажежен бич, но мине ли рожденият ми ден, времето става по-милостиво, а животът – отново хубав.

През август ще говорим за слънцето, но не буквално, а по-скоро като усещане и енергия. За парфюми, пълни със светлина и топлина. Това няма да са плажни аромати – онези с кокос и тиаре, които събуждат мечти за тропически острови. Нито пък акватични и морски. Обещавам и на двете категории да обърна внимание – догодина.

Този месец селекцията ми е леко хаотична откъм нотки и групи. Обединяващо е усещането ми за светлина и юг, за сладкия аромат на напечена от слънцето кожа, за безметежност и безвремие. Слънчев август ви пожелавам, пийте по едно за мое здраве!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *