Никак не харесвам акватични парфюми и няма сила на света, която да ме накара да ги нося. Добре де, преувеличих – поне повечето.

Тази ми неприязън не е по рождение, но за сметка на това е трайна. Всъщност, точно акватичен парфюм носех в началото на бременността си и оттогава насам вече 18 години тези нотки и гаденето вървят ръка за ръка. Случват се и такива неща.

В името на справедливостта обаче трябва да уточня, че непоносимостта ми не засяга всички акватици, а само определен тип – тези с блудкави нотки на пъпеш, краставица, неузряла диня. Сладководните, да ги наречем условно, а също и тези, които миришат на хлориран басейн.

Харесвам обаче соления аромат на море, особено когато е комбиниран с цитруси или билки. Пък и по принцип солта в парфюмите, която дава едно скърцащо, edgy усещане. Не е безобидна нотка солта и трябва да се внимава с нея – ако се прекали, става медицински йоден ужасон, но пък когато е комбинирана добре, е като глътка морски въздух рано сутрин.

Тръгнах да пиша, че вероятно акватиците са ми неразбираеми, тъй като са несъвместими с огнената ми природа. После ми хрумна обаче, че нещата може би отново опират до Ин и Ян. Сладководните, съзерцателни аромати са Ин, но има някои морски, които са абсолютен Ян и ги нося с удоволствие. Парадоксът е, че не ги нося, когато съм на море, а когато не съм на море. За какво са ми парфюмите, ако не да ме пренасят където си поискам, когато си поискам?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *