Acqua в комбинация с червен цвят и с роза като основна съставка няма как да не събуди любопитството ми. Възможно ли е страстната, активна натура на червеното и маслената сладост на розата да бъдат представени така, че да не тежат и да не се натрапват?

За мен, като фен на червеното и (донякъде) на розата, но с непоносимост към нахални аромати, звучи като сбъдната мечта. Е, L’Acquarossa не е чак сбъдната мечта, но е доста приличeн.

Химическото начало бързо разсейва представите ми за акватичност и акварелност на аромата. Ярък и присъствен е, като непозната жена, която влиза в стаята и всички обръщат глави към нея. Въпреки това не е настъпателен и натрапчив. Розата е обилно полята с цитруси, които олекотяват и повдигат композицията – бергамот, мандарина, а може би и червен портокал. Не кисели, но сочни и свежи. Acqua-та трябва да се търси някъде там, в плодовата сочност, която не позволява на розата да стане мускалена и лепкава. И макар да е осезаема и разпознаваема, стои някак транспарентна и млада.

Роза с цитрус не е кой знае колко оригинална комбинация, тук обаче има други интересни нотки – суха слива, кедър и пачули. Ако цитрусите издигат аромата, тези трите го заземяват и му дават много приятна, леко пиперена и подправкова тръпчивост. Точно те превръщат бодрата цитрусова роза в парфюм, а не в свеж дезодорант. Дървесната база е стегната и елегантна като клъч от червена кожа на витрината на фенси бутик.

L’Acquarossa е модерен и елегантен градски парфюм за жена около 25. Интересен, балансиран и уверен като походка на токчета. Би стоял добре в офис – достатъчно женствен е, без да е вулгарен, достатъчно респектиращ, без да е сухарски. Това е вторият парфюм на Fendi, който тествам, и макар да не ме развълнува така, както Furiosa и да не събуди желание да го имам, си струваше пробата. Бих опитала и други.

Година на излизане: 2013

Нос: Делфин Лебо, Беноа Лапуза, Франсоа Демаши

Олфактивна група: флорален

Връхни нотки: мандарина, бергамот, сушена слива

Сърцевина: роза, лантана, магнолия, портокалов цвят

База: мускус, червен кедър, пачули

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *