Eau Rose е всичко, което искам от една роза. Свежест, сочност, оптимизъм и да мирише като розите в градината на баба.

Толкова трудно харесвам рози в парфюм (а искам, ох, как искам), че когато се получи, подскачам от радост. С Eau Rose пък стана така моментално и естествено, че двете пляснахме с ръце, прегърнахме се и затанцувахме. Просто така, все едно никой не ни гледа и без грам превземки.

Обожавам естествеността и непрестореността на този парфюм. Нотките в композицията не са малко, но аз го усещам почти като монофлорен аромат. Има някаква зелена тръпчивост в началото, сочен плод в средата и медено-мускусна топлота в края, но те са едва забележими нюанси. За мен това е просто роза – светлочервена, росна, сутрешна и млада. Не е преработена в масло, локум или пудра, а е току-що разцъфнала върху храста. Възхитителна в своята less is more семплост.

Рядко нося парфюми с роза и когато съм в настроение за такива, искам просто да миришат на роза, натурално, природно и живо. Не на роза-с-нещо-си, не на розово масло или разни арт интерпретации. Тях ги оставям за хардкор феновете. Аз искам да се чувствам така, все едно съм откъснала трендафил и съм си го боднала зад ухото – румена, червена, весела, засмена… Знам, че ако напиша „като селска мома“, няма да прозвучи добре, но го пиша във възможно най-добрия смисъл. Има моменти, в които ми се приисква простичка, витална радост и Eau Rose е моята ароматерапия.

В този вариант на розата тя не е Кралицата на цветята, тежка, пищна и помпозна, а младо момиче със зачервени от танцуване страни, леко задъхано, леко разрошено, флиртуващо с поглед. Не я усещам маслодайна, а градинска, с все дръжките, пъпките и листата. Касисът дава това тръпчиво усещане за зелено, а бергамот и личи добавят сочност и тургор. Има сладост, особено в сравнение с Rose Pompon на Goutal, но не е задушлива като Chloe. Много лесна за носене, ведра и усмихната, без претенции. Прекрасна през пролетта, достатъчно свежа за лятото и спасителна струя настроение през зимата. Макар да не е сложна и оригинална композиция, Eau Rose ми дава много радост и лекота – като спонтанен жест и неочакван подарък.

Година на излизане: 2012

Олфактивна група: флорално-плодов

Връхни нотки: касис, личи, бергамот

Сърцевина: роза, индрише, жасмин

База: мускус, мед, кедър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *